Techniekdag Lochem 7 november 2019. Wat ga jij doen in de bouw ?


Ook in 2019 nam Kreunen Bouw Lochem deel aan de techniekdag georganiseerd door de IKL.

Elk deelnemend bedrijf ontving 3 basisscholen uit de Gemeente Lochem waarbij de leerlingen van groep 8 een rondleiding krijgen bij de Lochemse bedrijven om ons technisch beroep onder de aandacht te brengen van de jeugd (en hun ouders).

Kreunen Bouw Lochem ontving De Rank, De Beatrixschool uit Harfsen en de PH school op de bouwlocatie aan de Zutphenseweg waar op het oude terrein van de PH school een zorglocatie wordt gebouwd voor Dagelijks Leven.

In het kort hebben we verteld welke toekomst mogelijkheden er in de bouw zijn en dat het heel belangrijk is dat kinderen een beroep kiezen welke ze met plezier kunnen uitvoeren en wat het beste past bij hun opleiding en mogelijkheden.

De centrale vraag was dus "wat ga jij doen in de bouw ?"

De nieuwe locatiemanager van dagelijks leven vertelde aan de leerlingen welke zorg Dagelijks Leven aan de 20 bewoners met dementie gaat verlenen.

Als voorbereiding hebben deelnemende bedrijven een gastles mogen verzorgen bij een deelnemende school.

Zo mocht ik groep 8 van de Prins Hendrikschool vertellen over hoe mooi het is om als bouwvakker hele mooie en bijzondere projecten te bouwen.
Natuurlijk mooi om te laten zien dat we ook de nieuwe school voor de PH en Mr.Propschool hebben gebouwd, ze mogen hier dagelijks van genieten.

En wie zijn dat dan die bouwvakkers , hoeveel verschillende beroepen zijn er in de bouw er is voor elk wat wils dus wat ga jij doen in de bouw ?


Het was een mooie ervaring, veel aandacht en belangstelling en er zat zelfs al een jonge architect in de klas die zijn eerste ontwerp al aan mij liet zien, hoe mooi is dat al zoveel passie voor de bouw